Tanker om nyfødtfotografi

Tanker om nyfødtfotografi

Hvorfor skrive blog?

Jeg har valgt at oprette denne her blog, for at tage spørgsmål og emner op som jeg hører, eller som jeg selv gerne vil fortælle om.
Det kommer primært til at handle om emner som knytter sig direkte til erhvervet som fotograf, eller mere specifikt til at være nyfødtfotograf.

Hvorfor skal babyerne have den bestemte alder?

FotografiPosted by Camilla Johannessen Fri, November 30, 2018 16:14
Der er en del forældre som spørger til den meget specifikke ønskede alder for nyfødtfotografering.

Jeg anbefaler at din baby er mellem 5 og 14 dage når vi fotograferer jer.

Grunden til jeg gerne vil vente 5 dage, er for at I når hjem fra hospitalet, får måltiderne i gang, og får en fornemmelse af at være en familie.

Grunden til at jeg gerne vil have jer i studiet inden der er gået 14 dage, er at det er her babyen begynder at blive mere stiv i sine led, der er nogle af de opstillinger jeg bedst kan lide at lave, som bliver for svære at opnå. Samtidig begynder din baby at blive mere opmærksom på sin omverden, og sover ikke så tungt længere, som i de første 14 dage, hvilket også kan besværliggøre visse opstillinger.


Derfor anbefaler jeg altid, at man kontakter mig inden fødslen, med terminsdatoen, så reservere jeg luft i min kalender, 14 dage før og 14 dage efter terminsdatoen.

Når du har født, kontakter du mig så hurtigt du kan overskue det, og vi finder en dato der passer indenfor de 14 dage efter fødslen.


Hvis noget ikke går som planlagt, så kan vi stadig få flotte nyfødtfotografier, blot er der nogle opstillinger vi muligvis ikke kan gennemføre. Så tøv ikke med at kontakte mig, uanset dit barns alder.
Hvad sker der med dine billeder fra du bestiller til du modtager dem?

FotografiPosted by Camilla Johannessen Thu, October 11, 2018 14:59

Fra råfil til smukt billede, hvad skal der til.

Først vil jeg gerne beskrive hvad der sker inden jeg overhovedet er klar til at tage et billede af din baby.

Jeg har brugt mange mange mange timer på at forberede mig, jeg har øvet, læst, set, lavet noter og øvet en masse mere. Jeg elsker dette, men det tager meget tid.

Så kommer vi til fotograferingsdagen, her bruger jeg tid på at tale med dig som kunde, om hvad du kan lide, vi finder de farver og den stil som passer til dig, så jeg kan tage billeder som du kommer til at elske fra første øjekast.

At få baby til at slappe af, og blive lagt i de søde positurer, kræver tid og tålmodighed, hvis vi haster igennem får vi ikke det rolige og afslappede udtryk i billedet, ting tager tid, og gode ting tager lang tid.

Når du og din familie forlader studiet, så rydder jeg op og gør rent, der er ofte et par maskiner vasketøj, og der skal gøre rent så det er sikkert for det næste spædbarn at bruge studiet.

Billederne skal importeres til computeren, så skal de grovsorteres, de bedste af hver opstilling, og så skal de redigeres i photoshop.

Jeg har nogle faste værktøjer som jeg bruger for at få de mest perfekte billeder af din perfekte baby.

Først fjerner jeg den røde farve i visse områder af huden...


Så giver jeg huden mere varme...
Så retter jeg en anelse på modellens form..
Så redigerer jeg en smule i hudens struktur og farveujævnheder, det er for eksempel her jeg retter på gulsot, hormonknopper, tørhud, det kan tage alt fra 3 minutter til 30 minutter, afhængig af omfanget.
Så retter jeg lidt på baggrunden så al opmærksomhed rettes mod din babys små fantastiske træk, jeg lysner lidt, og giver måske lidt effekter. Og så er billedet klart til at ryge til print. Dette gør jeg med alle de 20 nyfødtbilleder som du kan vælge imellem.

Ved print sikrer jeg mig at farverne jeg ser på skærmen også er de farver som billedet får på print. Jeg printer selv dine billeder på min professionelle printer, på professionelt fotoprinterpapir, for at billederne bliver så smukke og holdbare som muligt.

Når billederne er printet skal de monteres i passepartout, det er et kraftigt papmateriale, som gør at dine billeder præsentere sig på bedste vis i rammerne som du selv køber.

Når jeg har printet alle 20 babybilleder, lægger jeg dem i din flotte billedbox, og gør de digitale filer klar på usbnøglen som du får med hvis du køber alle 20 billeder.

Så skal der sammensættes en stemningsfuld video, som viser dine billeder på den bedste måde, en video du kan dele med familien, med dine venner, i din mødregruppe, på arbejdet, til at fortælle om jeres familieforøgelse. Videoen indeholder også nogle sigende og søde digte og citater alt sammen til en fin lille melodi som understøtter tekst og billeder.

Når jeg er færdig med dette, kontakter jeg jer, for at aftale en tid hvor I kan komme og hente jeres billeder. Det tager ca 30 minutter fra I kommer for at se videoen, til at I kan forlade studiet med jeres print og digitalefiler alt lagt i den flotte billedbox.

Så når du tænker, wow det er mange penge for 20 filer, skal du vide at jeg lægger mange timers arbejde, og hele min sjæl i at I kan få de flotteste familiebilleder til evigtminde og eje, om en tid som aldrig kommer igen, men som I for altid kan mindes på smukkeste vis. Og DET er det hele værd!
Hvorfor er billeder vigtige?

FotografiPosted by Camilla Johannessen Fri, October 05, 2018 13:34

Et minde til eftertiden..

Jeg har aldrig set billeder af mine oldefædre, eller mine oldemødre, men det kunne altså være sjovt at vide hvordan de så ud.

Tænk hvis et billede som dette var blevet taget af en tipoldemor, med en nyfødtoldemor i armene...det havde da været magisk, især hvis oldemors mindre søskende også var blevet fotograferet senere, og alle var samlet på et billede.Som et signal til dine børn..

"Nej, jeg behøver ikke at komme med på billedet, det er bare børnene.."
Børn gør ikke det vi siger, de gør det vi gør. Hvis vi ikke føler at vi er smukke nok, slanke nok, vigtige nok til at komme med på billederne, hvad gør det så ved vores børns billede af os, deres opfattelse af skønhed og selvværd?

Du skal selvfølgelig med på billederne, fordi du er smuk, fordi du er kærlig og fordi dine børn vil skatte at have et billede af dig sammen med dine børn, også den dag du måske ikke er her mere.For at fastfryse et øjeblik i jeres historie..

"I dagene lige efter at lillebror blev født, fik vi taget de her billeder, se hvor lille han var, og se hvor små I var.." "Se hvor glade og lykkelige vi ser ud på billedet, det er nok fordi vi var så glade for at møde ham".

"Se der er vi blevet ældre, se storesøster havde sin bamse med på billedet, ja, hun var så glad for den bamse, hvad var det nu den hed?"


Der er ingen undskyldning, kom afsted til en fotograf, og gerne en som hjælper jer med at få jeres billeder med hjem på lærred, på fotopapir, i ramme...de skal op på væggen, de fortjener at blive nydt hver dag! Tiden går så hurtigt, og en dag er det for sent med de billeder af de små børn, for de er blevet store mens hverdagen gled forbi.